LES NOSTRES PROPOSTES, QUE SEMPRE HA TOMBAT EL PP, SÓN LES PROPOSTES DE MILLORA DE L’ESTUDI
En el mes de desembre l’Ajuntament donà a conéixer al Consell d’Esports l’Estudi Esportiu 2013, realitzat per tres becaris de la titulació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.
Aquest tres joves especialistes realitzaren una magnífic anàlisi sobre la situació esportiva d’Algemesí, anàlisi que no s’havia mai realitzat. En un treball de 220 pàgines analitzen la situació de cadascuna de les 16 instal•lacions d’ús esportiu existents i s’entrevisten amb tots els clubs esportius de la població. A partir d’ací realitzen una sèrie de valoracions en les que destaquen tant els punts forts, com els febles de la política esportiva. Entre els fots destaquen, per exemple, la gran quantitat d’instal•lacions existents, la quantitat i qualitat de les entitats esportives, les subvencions, l’esport escolar… Però també assenyalen una sèrie de febleses i amenaces, moltes de les quals han estat destacades per MÉS ALGEMESÍ, i per a moltes de les quals hem proposat solucions que han estat tombades per l’equip de govern.
Tenim un equip de govern que es nega reconèixer la deficient política esportiva que està practicant. Resulta cridaner i lamentable, que uns joves titulats exposen com a feblesa primera que la “regidoria d’esports no disposa de cap activitat pròpia”, i com a segona l’“absència d’una política esportiva clara i d’una planificació estratègica”. No és MÉS ALGEMESÍ qui diu açò sinó els que entenen d’açò. La política esportiva popular és totalment passiva, consisteix en subvencionar, mantenir les instal•lacions i deixar que els clubs programen. Tot això cal fer-ho, clar, però cal ser també pro-actius. Curiosament entre les moltes propostes de millora es detallen dues que van ser proposades per MÉS ALGEMESÍ; i tombades.
En el plenari extraordinari de febrer de 2012 presentàrem una moció per crear una pàgina web exclusiva sobre el món esportiu per a poder gestionar fàcilment les pistes on-line, oferir informació jurídica, de subvencions, d’horaris, partits, crear perfils en les xarxes socials… En febrer de 2012 la tombaren i en desembre de 2013 els especialistes diuen que cal fer això (punt 9 i 11 d’oportunitats i 9 d’afrontar amenaces). El mateix ha passat en el darrer plenari on una de les propostes, junt amb altres al voltant de la pilota valenciana, era estudiar la compra del trinquet, proposta també que també està recollida a l’estudi (punt 7 d’oportunitats). El mateix passa en el punt d’amenaces que detecten els especialistes. En gener de 2012 també aprovaren un increment espectacular de les taxes de les pistes esportives. Tal i com se’ls advertí això faria baixar la pràctica esportiva a Algemesí, i així ha estat, ha baixat un 55% l’ús de les pistes esportives i els abonats pràcticament són inexistents. El punt 5 i 8 de les amenaces de l’esport a Algemesí indica que són el “preu alt de reserva de les pistes públiques” i la “mala promoció del carnet de soci del poliesportiu”. Un altra proposta nostra, com va ser la de preus especials per col•lectius –joves, jubilats, aturats- o franges horàries de bades, proposta que presentàrem com a esmena i que també fou tombada, és igualment és una recomanació dels tècnics.
Des de MÉS ALGEMESÍ demanem a l’equip de govern que és qui té la responsabilitat, que pose damunt de la taula i consensue un “Programa bianual de promoció esportiva” que contemple la contractació d’especialistes en gestió esportiva –l’Ajuntament no en té-, la millora d’instal•lacions i de la seua reserva, la revisió dels preus, una programació esportiva pròpia… i així evite que la situació de l’esport a Algemesí, especialment la pràctica esportiva de base, l’escolar i la de per lliure, arribe a una situació de deteriorament irreversible. L’Ajuntament no pot ser espectador de la política esportiva, sinó que ha de ser actor, i més quan és una de les poques competències pròpies que li queden.
No cal dir que aquest estudi sols el donaren a conéixer en una sessió del Consell d’Esports i que no es troba penjat en la pàgina web, tal i com deuria ser. La transparència no és el seu fort.
Deixa un comentari