Josep A. Bermúdez i Roses nasqué a Algemesí en 1967 i pertany, per part materna, a una família amb una llarga tradició de participació en la política local. El seu avi fou regidor durant la Segona República, i el seu oncle ho fou durant la primera legislatura democràtica.
Està casat i té tres filles. És llicenciat en Filosofia per la Universitat de València (1990) i Doctor en Filosofia (2001) per la mateixa universitat. Imparteix docència tant en l’IES Bernat Guinovart d’Algemesí com en la Universitat de València, de la qual és professor associat. Des de jove ha manifestat inquietuts culturals i polítiques, participant en els moviments juvenils de la parròquia de Sant Jaume, en Càritas Juvenil; va ser ser membre fundador i membre de les primeres Juntes de l’Associació Amics de la Providència, de l’Associació Dinàmic –dedicada al treball social-, així com de l’ONG Algemesí Solidari, una associació que durant els anys noranta fou molt activa i es dedicà a tasques de conscienciació sobre el Tercer i Quart Món.
Pel que fa als seus temps d’estudiant va ser membre fundador del “Col·lectiua Assambleari d’Estudiants” principal força estudiantil de la Facultat de Filosofia. Així, durant diversos anys va encapçalar la llista d’aquest col·lectiu -que sempre fou la més votada-, essent tres anys representant de l’alumnat a la Junta de Facultat; semblantment, va ser elegit com a membre del Claustre de la Universitat de València en representació dels estudiants de la Facultat. Posteriorment, i ja com a docent, vaig ser membre fundador i membre de la Junta Directiva del sindicat docent Bloc per l’Ensenyament. A més a més, en l’àmbit docent, també va ser Cap d’Estudis de l’IES Bernat Guinovart durant quatre anys, uns anys en els quals l’institut va veure incrementat notablement el seu alumnat. En l’actualitat els seus projectes professionals se centren més en l’àmbit universitari; a més de col·laborar amb algunes revistes el passat mes va ser el Director Acadèmic d’un Congrés Internacional de filosofia celebrat al MuVIM i ara està treballant en la traducció i elaboració d’alguns articles filosòfics.
Des de fa més d’un any s’ha implicat activament en la gestació de Més Algemesí, essent el seu portaveu, i ha estat un dels membres independents impulsors d’aquesta Plataforma Política. A l’acte de presentació dels candidats ha ofert als assistents una reflexió personal sobre la necessitat de canviar la manera de fer política local titulada “Sobre la necessitat de deconstruir la tauromàquia política” reflexió en la que ha defensat que ara és el moment de fer una política diferent, de treballar per Algemesí i fer-ho en clau d’Algemesí. Aposta no sols per fer coses diferents a les que s’estan fent, sinó de fer-les també de manera diferent a com s’han fet fins ara.
En paraules seues el seu projecte passa per ser crític i àcid quan calga, per treballar conjuntament amb molta altra gent per un Algemesí amb menys asfalt i ciment i amb més verd, per lluitar per un Algemesí arrelat en les seues tradicions i en la seua llengua i obert a un món cosmopolita i plural que ens enriqueix, per apostar per un Algemesí que, a partir d’idees innovadores i atrevides, sàpiga tant reactivar la maltractada agricultura com crear un important teixit industrial, per defensar uns serveis públic forts i eficaços, uns serveis públics adreçats a consolidar i augmentar el benestar dels algemesinecs i l’algemesinenques, per defugir de les obres i actuacions megalòmanes i faraòniques i apostar fermament per una gestió austera i eficient dels diners públics amb l’objectiu de poder reduir l’important deute que acumula el nostre Ajuntament; en definitiva, per treballar per fer un Algemesí més solidari, més dinàmic culturalment i econòmicament, més sostenible, un Algemesí model de poble riberenc i mediterrani.
Deixa un comentari