Denunciem el desmantellament del Gabinet Psicopedagògic d’Algemesí creat fa 34 anys

 

Malgrat tenir consignació pressupostària no cobrirà la plaça de la pedagoga que es jubila

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Algemesí ha comunicat la seua intenció de no cobrir la plaça de la pedagoga del Gabinet Psicopedagògic Municipal (GPM) que es jubilarà el proper mes d’octubre. D’aquesta manera el PP d’Algemesí inici el desmantellament d’un servei educatiu que posà en funcionament el primer ajuntament democràtic de l’Alcalde Joan Girbés en 1980. El GPM d’Algemesí, que fou pioner a la comarca i que ha estat tot un referent per a altres pobles, té els dies comptats.

La nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), un desficaci de llei, posa en el punt de mira serveis públics com aquest que estan prestant els ajuntaments. Segons aquest desproposit de llei, aquest servei que presta el nostre ajuntament, i que té tots els anys pressupostat econòmicament, ha de passar a prestar-lo la Generalitat. Com tots sabem la Generalitat està en fallida tècnica i econòmica i és impossible que en els propers anys i decennis puga prestar aquest servei en les condicions que ara s’està prestant. Tots som conscients que no podem esperar que Conselleria, en època de gran penúria, faça seu un servei que fa anys que es parla que deuria assumir i que en època de “vaques grosses” no ha assumit. Desmuntar poc a poc el nostre GPM amb l’excusa que l’ha d’assumir la Conselleria és una gran traïció al poble d’Algemesí i un atac a la qualitat educativa de l’ensenyament públic. Ací passarà, com se sol dir, que “uns per altres i la casa per agranar”.

Queda clar que la qualitat educativa li dóna igual al PP d’Algemesí. En aquesta ocasió les retallades no les realitza el govern de Rajoy ni el de Fabra sinó que és una decisió política de l’Alcalde d’Algemesí que no creu en la qualitat educativa. En l’actualitat el GPM compta amb una plantilla de tres treballadors o treballadores per atendre l’orientació escolar dels centres d’educació infantil de primer cicle municipals i de les escoles d’infantil i de primària públiques de la nostra població, així com també del centre concertat Maria Auxiliadora. A més a més, realitza durant tot l’any diferents activitats orientada a pares i alumnes que resulten molt concorregudes. A això cal afegir que també està obert al públic per les vesprades on s’atén a moltíssim alumnat dels col·legis concertats i fins i tot dels instituts.

Les escoles que la pedagoga atenia fins ara passaran a ser ateses d’ara endavant per l’SPE d’Alzira. Algemesí compta amb 3 orientadors per als seus centres públics d’infantil i primària. L’SPE d’Alzira compta amb 9 per a cobrir tots els col·legis d’Alzira, Albalat, Benicull, La Pobla Llarga, La Barraca i Riola, a més dels centres d’educació especial d’Alzira, Sueca i Algemesí. No hi hauria cap problema si s’incremetara la plantilla de l’SPE per tal d’atendre a Algemesí, però això no va a ser així. Els mateixos 9 treballadors atendran a partir d’octubre més centres i, si al llarg de l’any van incorporant-se noves poblacions, els mateixos treballadors deuran atendre-les.

Així doncs, el fet de no cobrir la plaça de funcionària del GPM, plaça pressupostada econòmicament insistim, anirà en detriment del servei i atenció que rebran els xiquets i xiquetes de CEIP Cervantes, del CEIP El Pilar i de l’EIM el Pilar. D’ara endavant no tindran un únic treballador per atendre les seus necessitats sinó un treballador/a que atendrà les seues i les d’altres escoles d’altres poblacions. És evident que la qualitat educativa baixa amb mesures com aquestes, i ho fa irònicament ara que se’ns ven la “moto” de la “millora de la qualitat educativa”.

És evident, doncs, que sota l’excusa de la LRSAL va a perpetrar-se un atac a l’educació pública. La LRSAL és un llei injusta i sobretot inútil, tenint present que qui va a patir les conseqüències són les famílies que confien l’educació dels seus fills a l’ensenyament públic -una de les grans víctimes d’aquesta estafa que han anomenat crisi- M+S ALGEMESÍ considera que caldria cobrir aquesta plaça que queda vacant per jubilació amb un funcionari o funcionària interina. A més a més, fent-ho així i enguany, no s’infringeix cap normativa. És per això que hem presentat un moció per evitar el desmantellament del GPM.

 

 

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.