EL PP D’ALGEMESÍ POLITITZA LA DEFINICIÓ DE “MUIXERANGA”

PRETEN QUE APROVEM UN DICTAMEN POLÍTIC SENSE CAP INFORME TÈCNIC QUE L’AVALE

MÉS ALGEMESÍ ha sol·licitat oficialment per registre d’entrada que es retire el punt número 6 de l’ordre del dia de plenari de hui, relatiu a la revisió de la definició del terme “muixeranga” al diccionari de l’AVL.

El motiu pel qual fem aquesta petició no és perquè pensem que no calga sol·licitar que es revise tal definició, sinó perquè pesem que s’ha de revisar més en profunditat i sobretot perquè s’ha de fer de manera rigorosa i científica, i no simplement partint d’un plantejament polític com s’està fent. Lamentem profundament l’orientació únicament política que se li ha donat a aquesta qüestió per part del PP d’Algemesí que, sense encomanar informes tècnics ni realitzar consultes oficials a tècnics i especialistes culturals, filòlegs, historiadors i implicats, vol imposar la seua proposta de revisió.

No podem acceptar que l’únic document que conste l’expedient siga una proposta de dictamen que està signada únicament i exclusivament pel Regidor de Cultura sense que existisca cap tipus d’informe tècnic que avale eixa proposta. No es tracta que ens neguem a que es substituisca la paraula “castell” per “torre”, ni a que ens neguem a que aparega alguna d’aquestes paraules, és tracta, simplement, que els polítics hem de prendre les decisions a partir dels informes que realitzen els tècnics, informes inexistents en aquest cas. Entenem, doncs, que sobre aquesta definició deurien emetre’s informes per part del tècnic cultural municipal, la tècnica lingüística, el director del Museu Valencià de la Festa. Igualment deuria haver-se demanat oficialment parer a les dues colles de la Muixeranga, així com a historiadors especialistes de reconegut prestigi en aquesta qüestió com Josep Antoni Domingo, Albert Alcaraz, Eloi Miralles, Joan Bofarrull o Jordi Beltran entre d’altres. Ens resulta incomprensible que ens proposen prendre una decisió sense cap base científica. En la resta de matèries com urbanisme, hisenda, rendes… qualsevol proposta de dictamen ve avalada pels corresponents informes tècnics. El fet que aquesta no, és una clara mostra de l’intent de manipulació política que es pretén dur a terme.

Dissortadament el PP d’Algemesí no fa més que imitar el que han fet els seus superiors a nivell autonòmic, que han pressionat políticament per manipular la definició del terme “valencià” que va acordar l’Acadèmia i que, al capdavall, es basa en la definició científica que s’estudia arreu. Els polítics no podem convertir-nos en filòlegs.Novament assistim a un intent de controlar i conduir, des de l’esfera d’allò polític, el món cultural. És per això que, conscients com som que la definició s’ha de millorar i precisar en la seua integritat, i no sols variant una paraula, demanem a l’equip de govern que aparque per ara el tema, recullga tots els informes que es consideren convenients i, una vegada recollits, siguen remesos a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com a autoritat normativa que és, per tal que la seua secció lexicogràfica elabore la millor definició possible sense que els polítics ens posem a proposar revisions concretes.

En cap cas MÉS ALGEMESÍ es prestarà al joc de manipulació política que pretenen perpetrar els populars d’Algemesí.


Publicada

a

, , , ,

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.