Mínims programàtics de Més Algemesí

En l’acte “Tinc una pregunta per a tu, Josep Bermúdez” una de les qüestions que sorgí foren els possibles pactes o aliances. El candidat de MÉS ALGEMESÍ es va comprometre a presentar als electors, abans que se sàpiga quin són els resultats electorals, quin és el plantejament de la nostra formació política al respecte.

En primer lloc, cal deixar ben clar que la finalitat de MÉS ALGEMESÍ no és obtenir un determinat nombre de regidors, sinó que això és sols el mitjà per poder fer efectius el seus fins polítics. Òbviament la millor manera de poder-los dur endavant és essent el partit més votat i obtenint l’Alcaldia. MÉS ALGEMESÍ s’ha presentat a aquestes eleccions municipals no per a cedir els seus vots a cap altra formació política, sinó per a governar; però això està en mans dels electors.

En el cas que no es done la situació anterior, la pregunta que MÉS ALGEMESÍ s’ha de fer a partir del dia 23 de maig no és amb qui es va a pactar, sinó que les preguntes que pensem que ens hem de fer són:

  1. Quins són els mínims programàtics que la nostra formació vol dur endavant durant aquesta legislatura?
  2. Quina és la millor manera d’aconseguir-los?

Per obtindre la resposta a la primera pregunta no cal esperar-se al dia 23, sinó que tal i com anuncià el nostre candidat, la podeu llegir al final d’aquest text; són els punts  programàtics mínims.

Per a respondre a la segona sí caldrà esperar-se a saber quina ha estat l’aritmètica parlamentària per a la propera legislatura. De totes formes sobre aquest aspecte podem dir que:

  • Cap membre de MÉS ALGEMESÍ té interés particular o personal en ostentar cap càrrec institucional, ni desitgem estar en l’equip de govern a qualsevol preu.
  • En cas que cap formació política obtinga la majoria absoluta MÉS ALGEMESÍ votarà, en principi, al seu candidat.
  • Sols votarà al candidat d’altra formació política en el cas que aquesta formació política assumisca públicament i/o davant notari els “punts programàtics mínims” que a continuació s’exposen.

  • En el cas que vàries formacions els assumisquen es tindrà en compte aquella que assumisca altres punts del nostre programa.
  • El criteri últim per a votar a favor de la investidura con Alcalde d’un candidat diferent al de MÉS ALGEMESÍ no serà altre que el buscar el major benefici per a Algemesí, i mai l’aconseguiment de quotes de poder.

Que MÉS ALGEMESÍ decidisca votar durant la investidura a altre candidat no implica necessàriament que MÉS ALGEMESÍ passe a formar part de l’equip de govern, sinó simplement que es realitzarà un acte de responsabilitat política en favor de la governabilitat del nostre municipi, afavorint que el candidat més proper als objectius de la nostra formació política obtinga l’Alcaldia.

En l’equip de govern o en l’oposició MÉS ALGEMESÍ treballarà sempre en favor de la realització dels punts programàtics mínims.

 

PUNTS PROGRAMÀTICS MÍNIMS:

PARTICIPACIÓ I TRANSPARÈNCIA.

Aplicar els criteris de Transparència Internacional.

Obrir el Berca BIM i BERCA TV a la participació de tots els ciutadans i ciutadanes, col·lectius, partits… creant un Consell del Mitjans de Comunicació independent, conformat per professionals i persones de reconegut prestigi.

Elaborar una Ordenança de Participació Ciutadana que permeta la consulta i participació d’aquelles decisions importants i relevants.

Treballar en la línia de pressupostos participatius, oferir a la ciutadania la possibilitat d’escollir en què invertir una part dels pressupostos.

 

POLÍTICA ECONÒMICA:

Reduir la partida de pressupostos destinada a salaris de polítics i personal de confiança com a mínim un 35% i establint com a màxim salarial el límit dels 40.675€

Reduir la partida corresponent a pagaments de comissions, plens… un 35%

Reduir la partida de mitjans de comunicació en un 36,9%

Reduir en general aquelles partides que no corresponguen a despeses bàsiques ni a polítiques socials.

Treballar en favor de la implantació d’estudis professionals agraris i d’un centre superior d’investigació per a industries agroalimentàries.

Facilitar l’assistència tècnica per a la creació d’empreses i elaborar un pla de foment de l’autoocupació.

Crear una Zona d’Alta Concentració Comercial  de caràcter peatonal o semipeatonal.

Defensar davant les cúpules dels seus partits l’alliberament de l’AP-7 i el soterrament de vies.

 

POLÍTICA SOCIAL:

Mantenir o augmentar la inversió en política social. En especial caldrà:

Buscar subvencions i finançament per a la creació d’una Residència Pública per a la gent major, assumint-hi la part corresponent.

Dotar a les Escoles Infantil Municipals que tinguen demanda de menjador escolar i buscar-hi subvencions i finançament per a crear una nova Escola.

Estudiar la viabilitat de la creació d’un Casal Jove i una Aula de la Música.

Estudiar la viabilitat –sempre que la despesa no siga inassumible- de retornar alguns serveis bàsics (policia i serveis socials)

Mantenir i/o augmentar la partida destinada a benestar social.

Augmentar significativament la partida de cooperació

Reorientar el Centre Polivalent per tal de rentabilitzar-lo en favor de polítiques socials i educatives.

Creació de la Policia de Proximitat

 

SOSTENIBILITAT:

Fer les gestions per la creació d’un carril-bici que ens connecte amb Alzira

Augmentar el nombre d’arbres per càpita al nucli urbà.

Definir el sistema de recollida del fem i estudiar la implantació del sistema de recollida i reciclatge “porta a porta” per tal d’eliminar els contenidors del carrer.

Informar periòdicament del nivell de l’aigua i donar suport a totes les reivindicacions relatives amb la defensa del Xuquer.

Elaborar una ordenança contra la contaminació acústica.

 

CULTURA, ESPORT I FESTES:

Fomentar l’esport base.

Reduir les tarifes de lloguer de les pistes de les instal·lacions esportives.

La creació d’un recinte firal adequat que permeta obrir la festa nocturna de la setmana de bous a tot el poble.

Substituir les “becerrades” per altres alternatives lúdiques per permeten una major participació.

Comprometre’s en la transparència i equitat en l’atorgament de subvencions a entitats culturals i lúdiques.

Complir el Reglament de Normalització Lingüistica

Fomentar l’ús del valencià en tots els àmbits especialment en el comercial  empresarial.

Creació d’un Consell Municipal de la Cultura i les Arts.

Millorar el serveis de la Biblioteca invertint-hi més en ella i estudiar la creació d’una “agència de lectura en el Carrascalet”.


Publicada

a

,

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.